Kommunikaatio-ohjaus

Kommunikaatio-ohjaus auttaa tasavertaisen kommunikoinnin saavuttamisessa

Kommunikaatio-ohjaus on kommunikoinnin kuntoutusta täydentävä palvelu, joka auttaa erityisesti kommunikoinnin apuvälineiden käyttöönotossa tai sopivien kommunikointitapojen löytämisessä. Voitaisiin sanoa, että ohjauksen tavoitteena on luoda kommunikoinnissa apua tarvitsevalle sellainen ympäristö, missä hän tulee sekä kuulluksi että ymmärretyksi.

Ammattitaitoinen ja ihmislähtöinen kommunikoinnin ohjaus on matalan kynnyksen tapa mukautua uusiin kommunikointitapoihin. Yleisiä toimintapaikkoja ja tilanteita ovat esimerkiksi varhaiskasvatus, koulut, työelämä, palvelukodit ja erilaiset asioimistilanteet. Kommunikaatio-ohjaus on arvokas apu myös asiakkaan lähipiirille, jossa vasta opetellaan uusia kommunikointitapoja. Tarjoamme myös varsinaista kommunikaatio-opetusta kaikille eri kommunikoinnin tavoille.

Kommunikoinnin ohjaaja palvelee erilaisissa ohjaus- ja avustamistehtävissä, joissa henkilöiden välinen kommunikointi ei toimi ilman ohjausta tasavertaisesti tai henkilö tarvitsee tukea ja ohjausta päivittäisten asioiden hoitamiseen. Asiakkaita voivat olla eri ikäiset kuulo-, näkö- ja kuulonäkövammaiset, sekä kielellisiä erityshaasteita omaavat henkilöt. Kommunikaatio-ohjaus voi olla tarpeen myös silloin, jos esimerkiksi perheenjäsenet opettelevat tukiviittomia tai muiden kommunikaation apuvälineiden käyttöä.

Autamme mielellämme! Ota yhteyttä.

Kommunikoinnin ohjaaja auttaa, tukee ja ohjaa:

  • kommunikaatio-ongelmissa
  • asiakkaalle sopivan kommunikaatiotavan l√∂yt√§misess√§, k√§ytt√∂√∂notossa ja muutosvaiheessa
  • p√§ivitt√§m√§√§n k√§yt√∂ss√§ olevia kommunikaatiotapoja asiakkaan tarpeita vastaavaksi
  • varmistamaan, ett√§ asiakas pystyy kommunikoimaan l√§hi-ihmistens√§ kanssa tasavertaisesti.

Kun on päätetty, että kommunikaatio-ohjaus on tarpeellista aloittaa, tutustuu kommunikaatio-ohjaaja asiakkaaseen, hänen nykyiseen tapaansa kommunikoida, kommunikointiin vaikuttaviin heikkouksiin ja vahvuuksiin sekä toimintaympäristöön. Näistä kaikista rakentuvan kokonaisuuden perusteella pystytään arvioimaan, mitkä kommunikaation apuvälineet olisivat parhaat parantamaan kommunikoinnin tasavertaisuutta sekä laatua jatkossa. Asiakkaan erityistarpeet huomioiva kommunikointitapa parantaa arjen laatua ja itsevarmuutta päivittäisissä tilanteissa.

Kommunikoinnin ohjaus Pohjois-Suomesta ja Pohjanmaalta koko Suomen alueelle

Viittoen Oy:n kommunikoinnin ohjaajat toimivat pääsääntöisesti Pohjois-Suomessa ja Pohjanmaalla, kuten Oulussa ja Oulun ympäristökunnissa, Limingassa, Raahen seudulla, Ylivieskan seudulla sekä Kokkolan ympäristössä. Ohjaajat kulkevat kuitenkin koko Suomen alueella, missä ikinä apua, tukea tai ohjausta tarvitaan.

Viittoen Oy tuottaa Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitelle korvaavien kommunikointimenetelmien ensiohjausta. Kun asiakas on saanut maksusitoumuksen ja Viittoen Oy toimeksiannon, ohjaaja ottaa yhteyttä perheeseen ja ohjaus voi alkaa. Kommunikaatio-ohjauksen palvelua haetaan kotikunnan sosiaalitoimen kautta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää kommunikaatio-ohjauksen palvelusta