Kommunikoinnin ohjaus

Kommunikoinnin ohjaaja palvelee erilaisissa ohjaus- ja avustamistehtävissä, joissa henkilöiden välinen kommunikointi ei toimi ilman ohjausta tasavertaisesti tai henkilö tarvitsee tukea ja ohjausta päivittäisten asioiden hoitamiseen. Asiakkaita voivat olla eri ikäiset kuulo-, näkö- ja kuulonäkövammaiset, sekä kielellisiä erityshaasteita omaavat henkilöt.

Yleisiä toimintapaikkoja ja tilanteita ovat esimerkiksi varhaiskasvatus, koulut, työelämä, palvelukodit ja erilaiset asioimistilanteet.

Kommunikoinnin ohjaaja auttaa, tukee ja ohjaa:

  • kommunikaatio-ongelmissa
  • asiakkaalle sopivan kommunikaatiotavan löytämisessä, käyttöönotossa ja muutosvaiheessa
  • päivittämään käytössä olevia kommunikaatiotapoja asiakkaan tarpeita vastaavaksi.

Kommunikoinnin ohjaus Pohjois-Suomesta ja Pohjanmaalta koko Suomen alueelle

Viittoen Oy:n kommunikoinnin ohjaajat toimivat pääsääntöisesti Pohjois-Suomessa ja Pohjanmaalla, kuten Oulussa ja Oulun ympäristökunnissa, Limingassa, Raahen seudulla, Ylivieskan seudulla sekä Kokkolan ympäristössä. Ohjaajat kulkevat kuitenkin koko Suomen alueella, missä ikinä apua, tukea tai ohjausta tarvitaan.

Viittoen Oy tuottaa Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitelle korvaavien kommunikointimenetelmien ensiohjausta. Kun asiakas on saanut maksusitoumuksen ja Viittoen Oy toimeksiannon, ohjaaja ottaa yhteyttä perheeseen ja ohjaus voi alkaa.