Kirjoitustulkkaus

Tarvitsetko tukea kuulemiseen? Kirjoitustulkkaus tarkoittaa sitä, että voit lukea tekstinä sen mitä toiset ihmiset puhuvat. Tulkki kirjoittaa puheen ja äänimaailman tekstiksi. Asiakas lukee tekstiä tietokoneen, tabletin tai puhelimen ruudulta.

Voit käyttää kirjoitustulkkausta kaikissa tilanteissa. Tulkkausta voi käyttää esimerkiksi lääkärissä, luennolla, kokouksessa, kylässä, juhlissa, jumpassa ja retkillä. Kirjoitustulkki kuuntelee puolestasi ja kirjoittaa puheen tekstiksi. Silloin sinä voit keskittyä itse asiaan ja keskusteluun.

Tulkkimme ovat ammattilaisia, vaitiolovelvollisia ja puolueettomia. Ammattieettiset säännöt ohjaavat tulkin työtä.

 

Kirjoitustulkkauspalvelu on ilmainen, lakiin perustuva oikeus

Jos kuulet huonosti tai sinulla on kuulovamma, sinulla on oikeus saada kirjoitustulkkausta ilmaiseksi. Oikeus on kirjoitettu lakiin. Tulkkauksen maksaa joko Kela tai viranomainen.

Kela järjestää sinulle kirjoitustulkkauksen työhön, opiskeluun, asiointiin ja vapaa-ajalle. Ota yhteyttä Kelan vammaisten tulkkauspalvelun välityskeskukseen.

Jos tarvitset tulkkausta esimerkiksi sairaalassa, terveyskeskuksessa tai jonkun muun viranomaisen kanssa asioidessasi, heidän velvollisuutensa on järjestää tulkkaus. Esimerkiksi jos sairaala kutsuu sinut tutkimukseen, heidän pitää tilata sinulle tulkki. Kerro sairaalan henkilökunnalle, että kuulet huonosti ja tarvitset kirjoitustulkkia.

Kirjoitustulkkauspalvelu on henkilökohtaistaKirjoitustulkin voi ottaa mukaan retkelle

Kirjoitustulkit käyttävät tilanteeseen sopivaa ohjelmistoa ja laitetta, josta luet tekstin. Tulkit muuttavat tekstin koon ja värin sellaiseksi, jota sinun on helppo lukea.

Kirjoitustulkkauksessa kirjoitetaan yleensä puhuttua suomea suomeksi. Jos tilanteessa puhutaan muuta kieltä, kuten englantia, tulkki kirjoittaa tekstin englanniksi. Osa tulkeistamme on kielitaitoisia. Ota yhteyttä, jos tarvitset kirjoitustulkkausta muulla kielellä kuin suomeksi.

Yleensä asiointitilanteessa riittää yksi tulkki. Jos tilaisuudessa on paljon keskustelua, esimerkiksi kokouksessa tai kerhossa, tarvitaan kaksi tulkkia. Tulkit kirjoittavat vuorotellen ja tätä kutsutaan paritulkkaukseksi.

Jos tekstiä lukee useampi ihminen, se voidaan myös heijastaa valkokankaalle. Kirjoitustulkkaus onnistuu myös retkillä tai jumpassa, koska tulkit voivat käyttää valjaita ja kirjoittaa vaikkapa seisten ulkona.

TUTUSTU TULKKIISI

Etäkirjoitustulkkaus Egala-Etäkitu

Egala-Etäkitu on kirjoitustulkkausta etänä. Etätulkkauksessa tulkki kuulee puheen ja kirjoittaa sen tekstiksi reaaliajassa. Tekstin voit lukea vaikka omasta puhelimestasi, tabletilta tai tietokoneen ruudulta. Etätulkin saa nopeasti ja edullisesti, ilman matkakustannuksia, minne tahansa maailmassa!

Etäkitu on helppokäyttöinen ja toimii nettiselaimen kautta. Tulkki kuulee äänen mikrofonin välityksellä. Yhteys on luotettava ja tietoturvallinen.

SIIRRY TÄSTÄ ETÄKITU ETÄTULKKAUKSEEN

TUTUSTU ETÄKITUUN

Kirjoitustulkkaus Pohjanmaalta Suomen alueelle

Työskentelemme pääasiassa Pohjois-Suomessa ja Pohjanmaalla (lähtöpaikkoina Oulun ja Kokkolan seutu). Tulkkimme voivat palvella kuitenkin kaikkialla Suomessa. Työskentelemme tarvittaessa myös ulkomailla.

Voit ottaa meihin yhteyttä myös hätätilanteissa, mikäli Kelan välityskeskus on kiinni.

OTA YHTEYTTÄ, KYSY LISÄÄ JA TILAA KIRJOITUSTULKKAUS!